Terug naar programma

Arminius salons met Domestica Rotterdam

Thu 20 September 2007Inschrijven nieuwsbrief

De ambiance voor muziek en literatuur

Domestica Rotterdam presenteert
op 22 april 2007 om 16.00 uur

MUZIKALE ODE AAN DE NACHTMERRIE

met muziek van Debussy, Caplet en Ravel en teksten van Edgar Allen Poe
Arminius Salons met Domestica Rotterdam
– dé ambiance voor muziek en literatuur –

Domestica Rotterdam, bestaande uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, brengt in ARMINIUS theatrale zondagmiddagconcerten rond beroemde schrijvers.
Live muziek gaat in dialoog met teksten van Pavese, Poe en Tagore, voorgedragen door verteller Huib Ramaer samen met leerlingen van het
Erasmiaans Gymnasium.

Zondag 22 april het volgende programma:

Muzikale ode aan de Nachtmerrie; Edgar Allen Poe
Edgar Allen Poe, in Amerika nooit begrepen, vond in Frankrijk postuum een warm onthaal. Zonder bewonderaar Baudelaire, was het allemaal nooit gebeurd. In het fin de siècle raakten Parijse componisten volledig in de ban van Poe’s fantasieën, dankzij de Poe-vertalingen van Baudelaire. IJselijk spannend zijn Poe’s bloederige verhalen, minstens zo griezelig klinken de door de harp aangejaagde filmische klanken van André Caplet op Poe’s Le masque de la mort rouge (Prins Prospero feest vadsig in zijn kasteel, terwijl zijn volk crepeert door de pest). Debussy laat ons huiveren in het scherzo en andantino van zijn Strijkkwartet. En in een week met drie slapeloze nachten gaf zijn rivaal Ravel de nieuwste pedaalharp van Erard een koninklijke rol in Introduction et allegro.

Musici
Fluit Wim Steinmann
Klarinet Romke-Jan Wijmenga
Viool Laurens van Vliet
Viool Marie-José Schrijner
Altviool Janine Baller
Cello Eelco Beinema
Harp Charlotte Sprenkels

Voordracht: Huib Ramaer & Eline Bleker, Veerle Steenhuisen, Julian vd Made en Eline de Jong van het Erasmiaans Gymnasium

Zondag 22 april om 16.00 uur
ARMINIUS tegenover Museum Boijmans Van Beuningen
Museumpark 3
3015 CB Rotterdam
T 010 436 38 00
F 010 436 38 05

Reserveren
salons@arminius.nu / T 010 436 38 00

Info
www.domesticarotterdam.nl

Voorafgaand aan de uitvoering bent u welkom in het tegenover gelegen museum Boijmans Van Beuningen. Vraag aan de kassa naar de speciale aanbieding van het combinatiekaartje Arminius&Boijmans. Zo kunt u om 13.30 uur uw culturele zondag starten met de zondagrondleiding langs 400 meesterwerken uit de verzameling van het museum.

16.00 uur | Entree € 12,50/ 10,00 | concert & museum Boijmans : € 18,00 |