Terug naar programma

Arminius Salons : Klingende Buchstaben

Mon 24 September 2007
17:00Inschrijven nieuwsbrief

Let op! Als gevolg van de tijdelijke sluiting in verband met constructieschade van de Kerkzaal per 13 januari, is dit concert verplaatst naar de Kerkenraadskamer. Gezien de beperkte capaciteit van de ruimte raden wij mensen aan tijdig te komen. Geserveerde kaarten blijven natuurlijk gewoon staan.

Première van nieuwe reeks concerten waarin muziek en literatuur centraal staan. Eerste aflevering gewijd aan drie Russische grootheden: Alfred Schnittke, Viktor Jerofejev, Joseph Brodsky

Viktor Jerofejev aanwezig!

Aanvang: 17.00 uur (Zaal open 16.30 uur)
Toegang: € 12,50 inclusief programmaboek Klingende Buchstaben
Reserveren: bij voorkeur info@arminius.nu, anders: 010 436 38 00

Gereserveerde kaarten kunnen alleen op de dag van het concert zelf worden afgehaald, vanaf 15.00 uur.
Betaling uitsluitend contant.

Domestica Rotterdam:
Jan Willem Nelleke – piano
Laurens van Vliet – viool
Noëmi Bodden – viool
Janine Baller – altviool
Eelco Beinema – cello
Huib Ramaer – verteller
en leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium Rotterdam.

Russisch Nieuwjaar
De eerste Arminius Salon viert het Russisch Nieuwjaar. Een gepast moment om drie grote Russische kunstenaars te eren met een speciaal programma: componist Alfred Schnittke, auteur Viktor Jerofejev en dichter Joseph Brodsky.

Alfred Schnittke (1943 – 1998) en schrijver Viktor Jerofejev (1947) maakten ooit samen de opera Life with an idiot (wereldpremière Amsterdam, 1992). Dit jaar verscheen Jerofejevs magnum opus De goede Stalin waarin de schrijver refereert aan Schnittke als ‘één van de zeer weinige mensen die hem echt begrepen’. Beiden krijgen in dit programma gezelschap van een zinvolle derde: dichter Joseph Brodsky (1940 – 1996), de Nobelprijswinnaar voor literatuur in 1987.
Een avond in de historische context van de krankzinnige Sovjet-Russische 20e eeuw die de meesten van ons nog zo vers in het geheugen ligt.

Het programmaboek Klingende Buchstaben, werd geschreven door slavist en vertaler Arie van der Ent. De titel verwijst naar een van Schnittkes composities, eveneens opgenomen in het programma. Een werk dat de opzet van de Arminius Salons op treffende wijze illustreert.

Arminius Salons – Ontmoetingen tussen Muziek en Literatuur zijn een initiatief van ARMINIUS, Domestica Rotterdam, uitgeverij Douane en het Letterenhuis Rotterdam

www.domesticarotterdam.nl
www.letterenhuis.nl
www.uitgeverijdouane.nl

De reeks is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning door:
Kunst en Cultuur Gemeente Rotterdam
Stichting Cultuurfonds van de Bank Nederlandse Gemeenten
Stichting Bevordering van Volkskracht
Elise Mathilde Fonds

www.dkc.rotterdam.nl
www.bng.nl
www.volkskracht.nl
www.elisemathilde.nl

Persbericht_Arminius Salons_21122005