Terug naar programma

Arminius Open Monumentendag 2012

Tue 26 June 2012
13:00Inschrijven nieuwsbrief

Iedereen die altijd al Rijksmonument en Rotterdams enige Jugendstilkerk wilde bezichtigen heet Arminius van harte welkom tijdens Open Monumentendag. Het hele kerkgebouw is opengesteld en er vinden doorlopend informatieve rondleidingen plaats door deskundige gids Hans Lems met anekdote’s en wetenswaardigheden over dit speciale kerkgebouw. Uiteraard zijn toegang en rondleiding gratis!

Open Monumenten thema 2012: Groen van Toen

Ons gebouwde erfgoed kan niet los gezien worden van de omgeving waarin het is opgetrokken. Vrijwel alles wat we in Nederland aan groen hebben, is immers door mensen bedacht en aangelegd in relatie tot de gebouwde stenen omgeving. Met Groen van Toen stelt de Stichting Open Monumentendag die relatie centraal.

Stichting Open Monumentendag Rotterdam organiseert al jaren in samenwerking met eigenaren van monumenten een uitgebreid lokaal programma in Rotterdam tijdens de landelijke Open Monumentendag.

De Stichting werft sponsorgelden, laat activiteiten organiseren en is betrokken bij de Monumentenlezing die dit jaar op woensdag 5 september door AIR Foundation in Arminius wordt gehouden.

In het bestuur van de Stichting hebben leden zitting uit het Rotterdamse bedrijfsleven, culturele organisaties en de gemeente. Klik hier voor alle activiteiten Open Monumentendag in Rotterdam.

Zaterdag 8 september 2012 | 13u – 17u | entree gratis