Terug naar programma

Arminius in de steigers

Thu 25 March 2010
00:00Inschrijven nieuwsbrief

Door de eenmalige bijdrage van de BankGiroLoterij en de sponsors en subsidiënten is het mogelijk dat na de oplevering van de nieuwe fundering met 187 palen en een riante kelder door Aannemer Bresser de renovatie meteen is doorgestart naar de tweede fase. Koninklijke Woudenberg is na de tweede wereldoorlog uitgegroeid tot een eigentijds bouwbedrijf en heeft als restauratiespecialist een groot aantal tot de verbeelding sprekende projecten gerealiseerd.

Het bedrijf is gestart met de werkzaamheden aan de bovenbouw; het casco herstel van de gevel aan de Museumpark zijde, voorgevel aan de Westersingel zijde, alle aangrenzende dakdelen, de klokkentoren, de nieuwe entree en het plaatsen van een lift. Vanaf 15 maart is begonnen met de steiger opbouw en het monumentale kerkgebouw staat nagenoeg volledig in de steigers.

Gerard Vreugdenhil van Braaksma & Roos Architecten die vanaf 2002 betrokken is geweest bij de restauratie is nu opgevolgd door Anne Pauptit van hetzelfde architectenbureau om deze tweede fase van de restauratie te begeleiden.