Terug naar programma

Antiscene: Rotterdamse Rockcultuur

wo 24 april 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Op 30 november 2007 wordt het fotoboek Antiscene over de ondergrondse rockcultuur in Rotterdam 1983-2003 gepresenteerd. Fotografe Carla van der Marel (Wassenaar 1962) portretteerde vanaf de jaren tachtig op onopgesmukte wijze de ondergrondse Rotterdamse postpunk cultuur waar zij als muzikante ook deel van uitmaakte.

Haar werk speelt zich vooral af in duistere clubs waar podium en vloer praktisch in elkaar overlopen en waar obscure undergroundbands, internationale en lokale punkhelden en hun uitzinnige en dronken publiek door haar worden gevangen in contrasterend zwart/wit beeld.

Antiscene is haar eerste bundeling van foto’s en posterontwerpen. Het bevat daarnaast tekstbijdragen van de Rotterdamse muzikant/journalist Mark Ritsema en een cd met, vooral nooit uitgebracht materiaal van Rotterdamse bands uit de jaren tachtig/negentig.

In samenwerking met het Centrum Beeldende Kunst wordt het boek groots en in stijl gepresenteerd. Op het programma staan onder meer een éénmalig optreden van de New Romeos en een aantal korte concerten van God knows the absence, Reknub, de Blue Band en de Stinksisters in oude bezetting. Deze avond wordt een feest met veel verrassingen, muziek, rock ‘n’ roll, een expositie van alle posters en natuurlijk de presentatie van Antiscene.

Na de presentatie wordt de website www.antiscene.nl aangevuld met honderden posters en foto’s, muziek uit deze tijd en ander archiefmateriaal. De ondergrondse rockcultuur in Rotterdam zal herleven op dit virtuele podium.

Stichting uitgeverij Duo/Duo

ISBN 978-90-72971-83-8

Info: www.antiscene.nl

Email: carlavandermarel@yahoo.com

Tel: 010-4664288

Vr 30 november | 20.00 uur | toegang gratis