Terug naar programma

Anna Blamanlezing 2019 – De nacht van het onhoorbare

Fri 25 October 2019Inschrijven nieuwsbrief
Stilte vormt het thema van Woordnacht 2019. De stilte van het taboe. De stilte van religie en natuur. De stilte van schrijvers die zelden van zich laten horen. De stilte van luisteren. Maar er is ook aandacht voor de stilte van niet kunnen horen, luisteren of spreken. Horend of niet-horend, sprekend of niet-sprekend: bezoekers van Woordnacht 2019 zullen stilte en geluid meemaken zoals ze niet gewend zijn.
 o
20:20 – 21:00
Nelleke Noordervliet: Anna Blamanlezing 2019
Na Kristien Hemmerechts (2016) en Adriaan van Dis (2018) spreekt Nelleke Noordervliet de derde Blamanlezing uit ter opening van Woordnacht 2019. De Blamanlezing draagt bij aan het culturele, literaire en maatschappelijke debat in het kader van Anna Blamans humanistische gedachtegoed. Noordervliet geeft haar visie op de essentie van stilte in een tijd van oorverdovende versnelling en polarisatie. Wanneer werd stilte schaars? Is het een kostbaar goed? Waarom hebben we het nodig? Wat doet stilte met taal en klank, met lezen en vertellen?
 o
21:30 – 22:00 uur
Micha Hamel&performers: Raak me aan (première)
Raak me aan is een tekst- en geluidscompositie voor een vrouwenstem en 2 performers, die auteur/componist Micha Hamel schrijft in opdracht van Woordnacht.
o
22.15-23.15 uur
De Stilte en de Drift
Gespreksleider Paul van der Gaag spreekt met Kristien Hemmerechts, Nelleke Noordervliet en Manon Uphoff, drie van de bekendste vrouwelijke stemmen uit de moderne literatuur.
 o
Dit programma wordt georganiseerd door Woordnacht i.s.w. Arminius. Woordnacht vindt plaats op vrijdag 25 (in Arminius) en zaterdag 26 (andere locaties in Rotterdam) oktober  Bekijk het programma van alle andere locaties op www.woordnacht.nl, hier vind je ook alle actuele programma-updates.