Terug naar programma

Ali Rizvi, auteur ‘De Atheïstische Moslim’

Mon 16 April 2018Inschrijven nieuwsbrief


De auteur van het nu ook in het Nederlands verschenen boek ‘De Atheïstische Moslim’ komt naar Arminius en vertelt over de uitdagingen van de moderne islam en de factoren die kunnen helpen om tot een ingrijpende, progressieve hervorming te komen.

Ali Rizvi groeit op in Libië, Saoedi-Arabië en Pakistan voor hij naar Canada en later de Verenigde Staten verhuist. Hij schrijft al jaren uitvoerig over het secularisme in de moslimwereld. In de worsteling om de wereld waarin hij als wetenschapper en arts leefde te verzoenen met de religie waarmee hij was opgevoed, verliest Ali Rizvi uiteindelijk zijn geloof. Hij neemt zich voor om de stem te zijn van hen die gewoonlijk al tot zwijgen worden gebracht voordat ze de publieke media bereiken: de atheïstische moslims.

Rizvi beschrijft in zijn boek hoe hij gevangen zit tussen twee grote verhalen: dat van de extreme islam en dat van de anti-moslim onverdraagzaamheid in de wereld van na 11 september 2001. Met geen van beide kan hij zich identificeren. Tijdens deze avond gaat hij hierover in gesprek met het publiek. Gespreksleiding: Alain Verheij alainverheij.nl

Let op: voertaal Engels. Dit programma wordt georganiseerd door Arminius.

Lees artikel Volkskrant