Terug naar programma

Alfred Birney, In de wacht

Mon 25 May 2020Inschrijven nieuwsbrief

Boek & Meester en debatpodium Arminius presenteren een speciale online editie met schrijver Alfred Birney. Hij gaat in gesprek met Ernest van der Kwast over zijn nieuwe roman In de wacht. Via een livestream is het programma bij te wonen.

Alfred Birney is auteur van een groot oeuvre romans, novellen, verhalen en essays waarin zijn Nederlands – Indische familiegeschiedenis een centrale plaats inneemt. Zijn roman De tolk van Java (2016) werd bekroond met de Libris Literatuur Prijs. Inmiddels zijn er ruim 120.000 exemplaren verkocht. Op 28 april verscheen In de wacht, waarin de hoofdpersoon uit De tolk van Java terugkeert.

Wachtend op een operatie ziet Alan Noland vanaf zijn ziekenhuisbed de multiculturele samenleving aan zich voorbijtrekken. Ongegeneerd etnisch profilerend en wars van politieke correctheid legt hij zijn tijdelijke leefomgeving onder de microscoop. Daarbij spaart hij ook zijn eigen falen op persoonlijk vlak niet. Wat Alan ziet verbaast, ergert en vermaakt hem zodanig dat hij zijn levensgevaarlijke fysieke toestand bijna vergeet.

‘Meeslepend, gedetailleerd, bloedig, pijnlijk erg en geschreven in een gejaagde documentaire stijl die je naar de keel grijpt en volstrekt geloofwaardig overkomt.’ – De Groene Amsterdammer over De tolk van Java. 

Dit programma wordt georganiseerd door Boek & Meester en debatpodium Arminius.