Terug naar programma

Albumpresentatie: Rotterdamse singer-songwriter Avilyn

Wed 5 June 2013
20:00


Inschrijven nieuwsbrief

Avilyn is na haar afstuderen aan de Tilburgse Rockacademie met het album ‘Alleen maar vrij’ (2009) klaar voor de release van haar nieuwe, tweetalige album ‘Tiger in the glass’.

Alle tekst en muziek op gitaar en piano schrijft Avilyn zelf, samen met producer-arrangeur Leo Sienot is het album ‘Tiger in the glass’ in 2012 opgenomen. De nummers zijn zowel in het Nederlands als in het Engels en tijdens de albumpresentatie zingt Avilyn ook in het Italiaans. ‘Ik vind dat je als singer-songwriter niet per se voor het zingen in één taal hoeft te kiezen’ zegt Avilyn onlangs in een interview op de radio. ‘De liedjes dienen zich aan in een bepaalde taal en daar verzet ik mij niet tegen’. Na de cd-release deze zomer zullen er nog meer optredens volgen. Kijk hiervoor op: www.avilyn.nl.

bezetting:

  • Zang, akoestische gitaar en piano: Avilyn
  • Basgitaar: Mario Sprong
  • Drums: Remco van der Sluis
  • Gitaar, dobro en mandoline: Leo Sienot
  • Keys: Coen Molenaar

vrijdag 21 juni | 20 u
 gratis entree


De nieuwe albumhoes, die tijdens de presentatie in de vorm van een levensgroot doek zal worden opgehangen, is een werk waaraan diverse diverse Rotterdamse kunstenaars hebben meegewerkt. Beeldend kunstenaar Ankie van der Sluis fotografeerde singer-songwriter Avilyn. Mario sprong maakte op basis van dit materiaal een hoesontwerp. Vervolgens werd tijdens de eenmalige performance van beeldend kunstenaar Andre Smits en singer-songwriter Avilyn op 8 februari 2013, getiteld ‘Two at the Time’ het ontwerp van de hoes op de muur geprojecteerd. Beeldend kunstenaar Willem van Drunen schilderde het doek minutieus na op een levensgroot canvas doek. Vervolgens vervaardigde fotograaf Arjo Rozendaal de uiteindelijke album-cover.