Terug naar programma

Actualiteitscollege: Oorlog in Oekraïne

zo 6 maart 2022
16:00Inschrijven nieuwsbrief

De situatie in Oekraïne verergert met de dag. Vooral nu de Russen steden omsingelen en beschieten wordt de situatie met de dag onheilspellender. Tegelijkertijd zijn er zorgen over escalatie door betrokkenheid van andere landen, er wordt zelfs gezinspeeld op een nucleaire dreiging. In dit actualiteitscollege verklaart Hugo Klijn de aanloop van deze oorlog en beschrijft de gevolgen voor Rusland, Oekraïne en Nederland voor onder meer economie, politiek en veiligheid. De komende jaren zal deze gebeurtenis op allerlei gebieden grote invloed hebben. Klijn houdt een lezing waarna er uitgebreid gelegenheid is voor vragen. Wat zijn de gevolgen van deze oorlog? Hoe groot is kans dat Nederland betrokken raakt in deze oorlog? Moet Rotterdam zijn haven sluiten voor Russische schepen, nu ook Engeland dat gedaan heeft?

Hugo Klijn is verbonden aan het Clingendael Instituut voor Internationale Betrekkingen en doet onderzoek naar veiligheidsvraagstukken en Oost-Europa

Zaal: Bovenzaal

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius.

 

Let op: livestream tickets
Er zijn voor deze middag twee soorten kaarten: zaaltickets en livestream tickets. Nadat je een livestream ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Toch niet gevonden? Mail dan naar publiciteit@arminius.nl.

Ingeval van onverwachte nieuwe coronamaatregelen kunnen zaaltickets worden omgezet in livestream tickets. Restitutie van tickets is dan helaas niet mogelijk.

Bekijk ook de andere programma’s in Arminius