Terug naar programma

Aandacht voor armoede

Tue 6 March 2018Inschrijven nieuwsbrief

Hoewel de economie groeit en de armoede in onze stad iets is afgenomen, blijft het een groot probleem in Rotterdam. Het aantal huishoudens dat langer dan vier jaar van een laag inkomen moet leven, is flink toegenomen en maar liefst 23% van de Rotterdamse kinderen woont in een arm huishouden.
Is er de laatste jaren te weinig aandacht geweest voor armoede in de stad? Wat doet de politiek? En, met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in aantocht, welke keuzes zou het nieuwe stadsbestuur moeten maken?

Op dinsdag 6 maart gaan we in DRAAD samen met Anne Mieke Zwaneveld (Gemeentelijke ombudsman) en verschillende Rotterdamse organisaties en politici in gesprek over het Rotterdamse armoedebeleid.

Verder neemt Tara Lewis in deze DRAAD in haar vaste column de Rotterdamse politiek weer onder de loep.

Te gast o.a.: Anne Mieke Zwaneveld (Gemeentelijke ombudsman) en Vincent Cardinaal (journalist en ervaringsdeskundige).

Op de politicibank o.a.: Lies Roest (GroenLinks), Tim Versnel (VVD), René Segers-Hoogendoorn (CDA), Leo de Kleijn (SP), Nils Berndsen en Chantal Zeegers (D66), Jos Verveen (Stadsinitiatief Rotterdam), Ruud van der Velden (Partij voor de Dieren), Barbara Kathmann (PvdA),  Maarten Struijvenberg (Leefbaar Rotterdam), Yasmine Foullani (Nida) en Ellen Verkoelen (50PLUS).

Mocht u niet over de financiële middelen beschikken om een entreebewijs te kopen, kunt u hier met de code AR010 een gratis entreebewijs downloaden (code kan ook aan de deur gebruikt worden).

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius en Lokaal