Terug naar programma

A Capella Middagconcert

Tue 16 December 2008
15:00Inschrijven nieuwsbrief

A cappella concert door het Kamer Toonkunst Rotterdam o.l.v. vaste dirigent dirigent Daan Admiraal. Een gevarieerd muzikaal programma voor muziek- en natuurliefhebbers. Aanvang: 15.00 uur Entree : 12,– Kaarten reserveren voor dit bijzondere middagprogramma kan via www.toonkunst.nl of via het telefoonnummer 010 5110790 Deze middag biedt een kleurrijk programma, waarin de schoonheid van de natuur wordt bezongen.

“Six Chansons” van Paul Hindemith is een ware lofzang op de natuur, waarin de componist zijn dankbaarheid toont voor al het moois dat Moeder Natuur te bieden heeft. Zo vraagt hij aan het eind van het chanson Printemps aan de natuur: “Wat moeten we nu doen om jou te eren met heel ons hart.” Five Flower Songs van Benjamin Britten bezingt de toenemende bloemenweelde in de maanden april tot juli. In Felix Mendelssohns “Acht Lieder” klinken weer de religieuze gevoelens door die iemand kan voelen, wanneer hij zich overgeeft aan de verstilling van de natuur. In deze liederen komt ook het beeld naar voren van de natuur als troosteres van de treurende mens.

Van Antonin Dvorak worden de 5 koorliederen “In der Natur” uitgevoerd. In deze liederen klinkt weemoed door, de weemoed die opgeroepen wordt door de kleuren en geuren van de bloeiende natuur.

Meer informatie: Jos Albers, pr Kamerkoor Toonkunst Rotterdam 0180- 31 88 55 of info@toonkunst.nl Uiteraard is alle relevante informatie ook te vinden op de website: www.toonkunst.nl