Concerten

Heather Nova – The Pearl Acoustic Tour

Deze tour van Heather Nova is verplaatst naar 2022. Tickets blijven geldig en kaartkopers worden gemaild door onze partner Rotown.

Heather Nova is in 1967 geboren in Bermuda van een Canadese moeder en een Bermudiaanse vader. Ze bracht het leeuwendeel van haar jeugd door op een boot met haar familie. Midden op de tropische oceaan was muziek een dagelijkse bezigheid en dat is gedurende de rest van haar leven zo gebleven.

Sinds haar grote doorbraakplaat ‘Oyster’ vertolkt Nova haar unieke balans van volwassen pop en indierock – met de poëtische invloed van haar idolen Patti Smith en Kate Bush – over de hele wereld. Dat leverde een succesvolle loopbaan op waarin albums als ‘Storm’ uit 2003 en ‘300 Days At Sea’ met regelmaat de Europeaanse hitlijsten bestormden.

Nova blijft extreem productief nieuwe muziek uitbrengen. Haar negende internationale studioalbum, ‘The Way It Feels’, leunde richting de americana, terwijl het meer rock-achtige ‘The Pearl’ vergelijkingen met ‘Oyster’ – dat in 2019 zijn 25-jarig jubileum vierde – opriep.

Twee jaar geleden speelde Nova een fraaie akoestische set in een uitverkocht Arminius, een ervaring die haar zodanig goed beviel dat ze dit najaar terug wil keren. De ideale avond om het werk van Heather Nova opnieuw te leren kennen!

Het concert van Heather Nova stond oorspronkelijk gepland op 13 oktober 2020, vervolgens werd het verplaatst naar 8 oktober 2021, maar is nu verplaatst naar vrijdag 7 oktober 2022. Locatie Arminius blijft ongewijzigd. Huidige kaarten blijven vanzelfsprekend geldig. Voor vragen mail naar tickets@rotown.nl. Dit concert wordt georganiseerd door Rotown, Motel Mozaique Concerts en Arminius. Dit is een concert met staan- en zitplaatsen.

KAARTEN

 

Luka Bloom | 30 Years of Riverside

Ierse hofleverancier van warme folkpop

Luka Bloom mag intussen een veteraan in het muzikantenvak zijn, de folk-artiest staat nog met evenveel enthousiasme en openhartigheid op het podium als toen hij doorbak met Riverside (1990) en The Acoustic Motorbike (1992). De titel van laatstgenoemde album is overigens een mooie knipoog naar het karakteristieke geluid waarmee de 63-jarige Ier over zijn gehele oeuvre prijkt. Zijn akoestische gitaarspel bruist van de energie en veerkracht, wat soms die illusie wekt dat hij met meerdere gitaristen tegelijk op het podium staat.

Bloom’s nieuwste album Bittersweet Crimson – dat exclusief is uitgebracht als fysieke release – vindt troost in vergankelijke situaties, eenvoud en innerlijk reflectie. Liedjes als ‘Front Door Key’ en ‘Who Will Heal The Land?’ werpen een bescheiden licht op de wereldproblematiek, maar niet op een reactionere manier: zoals altijd zingt Bloom vanuit het puntje van zijn tong, zonder al teveel franjes eraan toe te voegen. De man staat bekend om zijn hartverwarmende optredens, waarbij hij altijd zorgvuldig liedjes uitkiest die van toepassing zijn voor het moment.

Vanavond viert Luka Bloom het 30-jarig bestaan van zijn album Riverside dat volstaat met poëtische teksten en afwisselende en originele composities. Riverside is van de meest aansprekende en indrukwekkende albums van Bloom.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Arminius en heeft staan- en zitplaatsen.

KAARTEN

Let op! Coronamaatregelen
Voor het bezoeken van evenementen van Debatpodium Arminius heb je een coronatoegangsbewijs nodig. Houd bij de entree je ticket, corona app en legitimatie bij de hand om zo soepel mogelijk naar binnen te kunnen.